Önkiszolgáló autómosó - történelem

Az önkiszolgáló autómosó ez idáig a tisztítószert tartalmazó magasnyomású vízsugár, és az annak hatását szükségszerűen kiegészítő kefe, kombinált használatán alapult. Miközben a magasnyomású vízsugár segítségével a szennyeződést feloldottuk és a sarat, port eltávolítottuk, a lakkfelületen makacsul megtapadó, zsírból, olajból, koromból, porból, vegyi anyagból, stb. felépülő filmréteget, csak a felülettisztítás hatékonyságát mechanikusan támogató kefe használatával tudtuk tökéletesen lemosni.

A korábbi autómosó próbálkozások, miszerint csiszoló-polírozó adalékanyagot tartalmazó, por formában adagolt tisztítószerek alkalmazásával kívánták a kefe használatát kiküszöbölni, nem hozták meg az elért "tisztaság" tekintetében a kívánt eredményt, ugyanakkor a lakkfelületen, mikroszkóppal jól látható karcokat okoztak.

Önkiszolgáló autómosó - forradalmi változások a technológiában

A Nilfisk-Alto cégnek - több évtizedes tapasztalat összegzése és hosszú laboratóriumi és gyakorlati kísérletezés után - sikerült az, amit számos szakember ez idáig lehetetlennek tartott. Kifejlesztette az autómosás eddig nem ismert, legkíméletesebb megoldását, amely forradalmasította az önkiszolgáló magasnyomású autómosást.

Önkiszolgáló autómosó 24

A kutatás ugyanis a tisztítás eredményességét befolyásoló paraméterek optimális beállításán túlmenően, egy vadonatúj, kétkomponensű folyékony autómosó tisztítószert is eredményezett. A két összetevő csak közvetlenül a felületre adagolást megelőzően keveredik össze és fejti ki mintegy másfél-két percen keresztül azt a fokozott tisztítóhatást, melynek köszönhetően a jármű ép lakkfelületéről a szennyfilm, vagy "szürke fátyol", pusztán a magasnyomású vízsugár alkalmazásával, autómosó kefe használata nélkül eltávolítható.

Az új módszerrel bármiféle csiszoló-polírozó szer adagolása nélkül is tökéletes eredményt érhetünk el.

Önkiszolgáló autómosó - jövő

Az új autómosó módszerrel a járművek azon részei is tökéletesen tisztíthatókká válnak, melyeket korábban a kefével nem lehetett elérni, pl.: felnik, kerékdobok, lökhárítók környezete, csomagtartó vagy külső pótkerekek által takart felületek stb...
Önkiszolgáló autómosó 25 Ennek az autómosó eljárás alkalmazásának eredménye, a hosszú éveken keresztül megmaradó, csillogóan fényes, karcmentes lakkfelület, amely növeli a jármű értékállóságát, ami nem utolsó sorban az újraeladási értékben is megtérül. Ugyanakkor az autómosást követően az autó nem csak ragyogóan tiszta lesz, hanem egy kellemes illatanyag adagolásával az emberre gyakorolt pozitív benyomás is jelentősen fokozható.

Az autómosó paramétereket optimális szinten tartó mikroprocesszoros vezérlés lehetővé teszi, hogy a különböző autómosó programokban mind a vízmennyiséget, mind a tisztító - és ápolószerek arányát egymástól eltérő módon állítsuk be. Ennek eredményeképp optimális szennyoldást lehet elérni pl.: a kerekek tisztításánál, de akár a motormosásnál is.
A tökéletes tisztítóhatás mellett az új technológia számos technológiai és kényelmi opcióval egészül ki, mint

Önkiszolgáló autómosó - a rendszer minősítése

Az autómosó beruházók, az üzemeltetők és az ügyfelek érdeklődését és megelégedését bizonyítja, hogy a 2002. év elején szabadalmaztatott autómosó tisztítószer és eljárás alapján a mai napig több száz autótisztító - és ápoló centrum valósult meg szerte Európában.

Az Ausztriában működő Engel Laboratórium, amely üzemi és környezetanalitikai vizsgálatokat végez, az új Wap Car(e) Wash autómosó rendszert "maradéktalanul környezetbarát" - nak minősítette.

A lakkfelületek vizsgálatára szakosodott, Gießen - ben található intézet által kiadott bizonyítvány pedig azt tanúsítja, hogy az új autómosó eljárás semmilyen módon nem károsítja a felületet, mivel semminemű abrazív szemcsét nem tartalmaz a tisztítószer.

Önkiszolgáló autómosó 26

Önkiszolgáló autómosó - a rendszer előnye

A Wap Moduline, ProLine és DesignLine autómosó rendszert megalkotó szakemberek az ügyfelek szempontjai mellett az autómosó beruházók érdekeit is maximálisan szem előtt tartották, így igen magas fokú a beruházás biztonsága. Ennek megfelelően a formatervezett építési móddal támogatott autómosó berendezés az alábbiakat nyújtja:

optikailag vonzó és exkluzívezáltalnöveli a forgalmat
könnyen azonosítható, jól csengő márkanevet hordozezáltalaz ügyfelekben biztonságérzetet kelt
kiváló felülettisztaságot eredményezezáltalelégedettek a vevők
rugalmas fizetési rendszer (készpénz, zseton, vagy chipkártya)ezáltalvevőorientált és jövőbemutató
moduláris felépítésűezáltalkönnyen és gyorsan fejleszthető
előre gyártott elemekből épül felezáltal- kevés helyszíni előmunkálatot igényel
- gyorsan (3-5 nap) összeállítható
- az elemek 100%-osan újból felhasználhatók, így gyorsan (max. 1 hét) és alacsony költséggel áttelepíthető, így kicsi a telepítési hely kiválasztásával járó kockázat, ezért a pénzintézetek szívesen finanszírozzák
fagyvédett kivitelűezáltal12 hónapon keresztül fogadja a vevőket
téli - nyári üzemmód váltás lehetőségezáltalgazdaságosabb üzemeltetés
rendkívül alacsony vízfelhasználás (kb.: 45-50 liter/autó)ezáltalgazdaságos üzembentartás (kevés víz, kevés tisztítószer, alacsony szennyvíz mennyiség, kicsi környezetterhelés)
igazoltan környezetbarátezáltalkönnyebb hatósági engedélyeztetés
nagy üzembiztonságezáltalkevés kieső idő, több bevétel
könnyű szerelhetőség, jó szerviz háttérezáltalbiztos üzem, alacsony karbantartási költségek
vadonatúj autómosó eljárást hordozezáltaljelenleg nincs konkurense