Az önkiszolgáló autómosó: így működik - kefe nélkül

Autómosó program - Előmosás

Célja: Sampon felhordása / szennyeződés feloldása
Önkiszolgáló autómosó 18 Működése: Az autómosó rendszer alacsony nyomással töményebb vegyszeres oldatot permetez a gépjármű szennyezett felületére. A két komponensű autómosó vegyszer a felületen így könnyen megtapad és egy legalább 60 másodpercig tartó heves reakció során meglazítja a szennyeződéseket.
Használata: A fúvókát kb. 30 cm-re tartva a felülettől alulról felfelé haladva, vékony rétegben vigye fel az autómosó vegyszeres oldatot a gépjárművére. Különös tekintettel legyen az extrémebb szennyeződésű helyeken, mint például az autó eleje, valamint a kerekek mögötti részek.

Autómosó program - Magasnyomású mosás

Célja: Előző fázisban feloldott szennyeződés eltávolítása, új vegyszeres réteg felhordása.
Önkiszolgáló autómosó 19 Működése: A gép magas nyomáson (~100 bar) meleg, lágyított víz vegyszeres oldatával a feloldott szennyeződést eltávolítja, valamint új autómosó vegyszeres réteget hagy a felületen.
Használata: A fúvóka távolsága a felülettől kb.10 cm legyen. Elemenként alulról felfelé haladva a vízsugarat tolva, távolítsa el a felületről a már feloldott szennyeződéseket. Az autómosó pisztolyt folyamatosan tartsa mozgásban, szennyezettebb felületek esetén lassabban, míg a könnyebben tisztítható elemeknél tempósabban.

Autómosó program - Tisztavizes öblítés

Célja: Előző fázis során feloldott szennyeződés és a járművön maradt vegyszer eltávolítása.
Önkiszolgáló autómosó 20 Működése: Az autómosó a pisztolyon magas nyomású lágyított, téli időszakban a fagy elkerülése miatt, előfűtött vízsugarat állít elő.
Az önkiszolgáló autómosó : így működik - kefe nélkül
Használata: A fúvókát 30 cm-es távolságban tartva, felülről lefelé haladva alaposan öblítse le az autót. Különös tekintettel a karosszéria réseiből mossa ki az ott maradt vegyszereket. Ahol még szennyeződést lát az autón, azt a fúvókát közelebb tartva, könnyedén eltávolíthatja.
Fontos: az autómosó tisztítószert teljesen el kell távolítani

Autómosó program - Konzerválás

Célja: A jármű felületén védőréteg képzése, amely elősegíti a száradást, majd védi a fényezést.
Önkiszolgáló autómosó 21 Működése: A berendezés a pisztolyon keresztül fordított Osmosis technológiával előállított vízben oldott, nanotechnológiás konzerváló, valamint száradást elősegítő szert juttat a felületre.
Használata: A fúvókát 30 cm-es távolságban tartva, felülről lefelé haladva permetezze be a jármű egész felületét. A konzerváló szer azonnal megtapad a felületen. Fontos, hogy ne vigye túlzásba a vegyszer felvitelét, mert a felesleges anyagokat a következő fázisban el kell távolítani.

Autómosó program - Szűrt vizes öblítés

Célja: A felületen maradt anyagok eltávolítása, cseppmentes száradás biztosítása.
Önkiszolgáló autómosó 22 Működése: A berendezés magas nyomású fordított Osmosis technológiával előállított tökéletesen tiszta vizet juttat a fúvókához. Ennek a víznek a segítségével lehet eltávolítani mindennemű maradék anyagot a járműről.
Használata: A fúvókát a felülettől 30 cm-re tartva felülről lefelé haladva a jármű teljes felületéről alapos öblítéssel távolítson el minden maradék vegyszert.

Az önkiszolgáló autómosó: így működik - A habkefe használata

A Nilfisk-Alto autómosók mindegyikéhez lehetséges opcióként habkefét felszerelni. Ennek minősége szintén a legmagasabb, hogy járműve fényezésében ne okozzon semmiféle karcolást.
Önkiszolgáló autómosó 23 Célja: extrém szennyeződés fellazítása eltávolítása. Nehezen elérhető helyek tisztítása (pl. jármű teteje)
Működése: A gép autómosó vegyszeres oldatot a kefére injektálva lehetővé teszi az extrém szennyeződések fellazítását.
Használata: Minden esetben a magasnyomású mosás után, az extrémebb szennyeződéseket, a kefét nem rányomva, dörzsöljük át.

Általános tévhit, hogy a mosókefe karcolja a felületet. Amennyiben a kefe szálai magas színvonalat képviselnek, akkor csak az azokon megtapadt szennyeződés okozhat karcolásokat. Ez az általunk használt autómosó keféknél az alábbi okok miatt nem igaz:

Kérjük, jegyezze meg:

Biztonsági előírások

A kefenélküli autómosó mosás opciója kiegészítéséként alkalmazható a már meglévő alap technológiákhoz.

Az autómosó sampon és az adalékok biológiailag lebomlanak